top of page

SAVE YOURSELF 21.10.2022

Singer-songwriter & Indie artist from Finland

Smoky jazz bar, 90's vibes, ambient guitars and heartfelt vocals, Emmy June is a Finland based singer-songwriter and indie artist whose music draws from different eras of pop, rock and soul.
The artist launched her career as a roots singer in 2017, performing her soulful music in Sweden and Finland and finally releasing two EP:s in 2020. Since August 2021 she has been working on her first full-length album at Hollywood House Studios, in Helsinki.  The first
 single was released on 8/4/ 2022 and the album will be released in January 2023.
 

_MG_1573.jpg

"Tarkoitus oli tehdä sielukasta  indiepoppia, mutta tällaista vihaista rootsia siitä nyt tuli." Save Yourself 21.9.2022.

Emmy June (Emmi Malinen) on kotimainen laulaja-lauluntekijä ja artisti, jonka musiikki on bändipohjaista indie poppia. Artisti äänittää tällä hetkellä ensimmäistä kokopitkää albumiaan Hollywood House Studioilla, Helsingissä.

Artistin omia idoleita ovat mm. Kate Bush, Zella Day, Tori Amos, St.Vincent, Joni Mitchell, Phoebe Bridgers, Amy Winehouse ja Aretha Franklin.

34-vuotiaan Emmy Junen kappaleet käsittelevät mm. oman tien etsimistä, nuoruuden kasvukipuja sekä erimuotoisia ihmissuhteita ja kurkistavat yli 30-vuotiaan lapsettoman ihmisen elämään, joka on täynnä ihanaa vapautta, mutta myös painavaa yksinäisyyttä.

Vankan livetaustan omaava artisti on esittänyt musiikkiaan vuodesta 2017 lähtien. Hän tekee keikkaa viisihenkisen yhtyeensä kanssa sekä soolona (piano+laulu).

 

Ensimmäinen single tulevalta albumilta julkaistiin 8.4.2022. Albumi julkaistaan tammikuussa 2023.

_MG_1573.jpg
Track NameArtist Name
00:00 / 01:04
_MG_1425.jpg
_MG_1425.jpg

Debyyttialbumi

Työt studiossa on aloitettu elokuussa 2021 ja kappaleita on tällä hetkellä äänitetty yhteensä 10.

 

Albumin tuottajana toimii Aapo Kauppinen ja kokonaisuuden masteroi Matias Kiiveri. Levyllä soittaa mm. Jaakko Pöyhönen, Janne Kinnunen, Joonas Kinnunen, Riku Kovalainen, Iiro Pulkkinen ja Ukko Heinonen.

 

Rahoitus levylle on omakustanteinen ja budjetti sille on 10.000 euroa.

Malinen on säveltänyt ja sanoittanut kaikki albumille tulevat kappaleet. Osaa levyn sanoituksista on hiottu mm. Markus Perttulan, Amanda Mäläskän ja Jutta Ruonansuun kanssa.

Kappaleet on sävelletty  2017-2022 aikana. Malinen alkoi etsiä tuottajaa levylleen huhtikuussa 2021 ja löysi Matias Kiiverin kautta Kauppisen, joka toi biiseihin oman näkemyksensä sekä vahvisti kappaleiden orgaanista olemusta.

Kappaleet on äänitetty 1 biisi per päivä -metodilla, pääsääntöisesti livesoitolla. Biisejä ei ole harjoiteltu etukäteen, vaan ne on sovitettu intuitiviisesti bändin kanssa Malisen piano-lauludemojen pohjalta, "lähdetään soittamaan ja katsotaan mitä tulee" -periaatteella. Päällekkäisäänityksiä on tehty jonkin verran kitaralla. Laulussa ei käytetä autotunea.

Levyltä tullaan julkaisemaan muutama single ennen albumin julkaisua. Ensimmäinen single julkaistiin itsenäisesti Texicalli Digitalin kautta 8.4.2022. Albumi julkaistaan marraskuussa 2022.

Valo- ja videokuvaaja Ira Aaltonen on ottanut valokuvat sekä somepromoon sopivat videot kaikkia julkaisuja varten. Logon ja levynkannet on tehnyt Iida Schwartz. Tiedotuksen hoitaa Heta Hyttinen / Ginger Vine Management.

Albumi julkaistaan myös fyysisenä. Julkaisun tiimoilta lähdetään kiertueelle.

bottom of page